De Club

Honk- en Softbalvereniging The Stags is een typische breedtesport vereniging. Wij proberen een sportomgeving te creëren waarin een goede mix bestaat tussen serieus sporten naar prestatie en sporten voor de gezelligheid. Voor beide type spelers zijn er verschillende mogelijkheden om bij The Stags te sporten. Met meer dan 100 spelende leden en een jeugdopleiding honk- en softbal is The Stags de status van kleine club bijna ontgroeid. We hopen snel een, voor honk- en softbalbegrippen, middelgrote vereniging te worden. In de regio West-Brabant nemen wij nu qua ledenaantal een 4e plaats in van alle honk- en softbalverenigingen.

Vrijwilligers

Wij als leden vormen de vereniging en samen moeten we zaken voor elkaar krijgen. Wij zijn trots op het hoge percentage leden dat actief is als vrijwilliger. Zomaar wat cijfers: 1 op de 4 (25%) volwassen leden is actief in onze jeugdopleiding, als we daarbij onze commissie- en bestuursleden optellen komen we op 1 op de 2 (50%) volwassen leden die een vaste vrijwilligersfunctie vervult. Vooral spelers die al lang lid zijn, realiseren zich dat de honk- en softbalwereld een kleine wereld is. De kennis en ervaring die zij in de loop der jaren hebben opgebouwd is waardevol, vooral voor onze jeugdleden. Door dit besef is de bereidheid tot het overbrengen van kennis groot.
Naast onze coaches, trainers, bestuurders en commissieleden zijn er de overige seniorenleden en ouders van jeugdleden die ons ondersteunen. Deze mensen verzorgen voor ons, op basis van een rooster, bar-, schoonmaak-, onderhouds- en umpirediensten. Zo draagt ieder lid bij aan het laten draaien van onze vereniging.

Jeugd(opleiding)

Een van de speerpunten in ons clubbeleid is onze jeugdopleiding. Wij hebben teams in alle leeftijdscategorieën en bieden spelvormen aan voor kinderen vanaf 6 jaar oud. Doordat wij beschikken over trainers die op een hoog niveau gespeeld en gecoacht hebben, wordt het spelniveau van onze leden steeds hoger. Naast het verhogen van ons spelniveau vinden wij plezier maken (in het spel) minstens zo belangrijk. Wij proberen voor onze jeugdleden daarom aanvullende activiteiten te organiseren als toernooien, een familiedag of een ‘SuperSaturday’.
Een ‘SuperSaturday’ is voor ons de benaming van een wedstrijddag waarop extra activiteiten worden georganiseerd. We kiezen meestal een dag dat alle jeugdteams thuisspelen en creëren hier een oer-Amerikaanse sfeer rond.

Senioren

Leden van 16 jaar en ouder beschouwen wij als senioren leden. Onze seniorenafdeling bestaat uit meerdere teams met ieder eigen doelstellingen (prestatie, plezier of combi), trainingsintensiteit en trainingsmomenten. We proberen echter te waken voor een eilandcultuur en organiseren dan ook tal van activiteiten om de samenhorigheid en het clubgevoel te bevorderen. In de winter worden er gezamenlijke conditietrainingen en clubavonden georganiseerd. Voor meerdaagse toernooien vaardigen wij combiteams uit, zodat ook eens gespeeld wordt met spelers uit een ander team.
Het ultieme clubgevoel wordt bereikt op onze ‘SuperSunday’. Deze in 2011 geboren ‘SuperSunday’ is bedoeld om de honkbalsport te promoten. We willen hiermee een breder publiek trekken en de Amerikaanse sfeer “Baseball is Entertainment” creëren. ‘SuperSunday’ trekt altijd veel publiek, ook van buiten onze club. Een hele dag honk- en softbalwedstrijden met daarnaast vermaak, eten, drinken en een hoop gezelligheid.

Honk- en Softbalvereniging The Stags: Een breedtesportclub voor jong en oud, voor de fanatieke en de sociale sporter, een club mensen waarvoor sport, sportiviteit en gezelligheid hand in hand gaan.

HSV the Stags