Kledingvoorschriften Honk- en Softbalvereniging The Stags

Een traditioneel honkbal/ softbal uniform bestaat uit een pet, een overshirt, een ondershirt, een broek en sokken. Zo ook het Stags uniform. Onze officiΓ«le kledingleverancier is SSK Europe uit Den Haag.

Uniform

Pet
De Stagspet is een dichte flexpet in de kleur navy blue, voorop staat het Stagslogo (2 kleurig) gedrukt. Deze pet is voor alle leden verplicht, dames mogen ook spelen in de SSK Open Visor Cap.

 

Jersey
Het overshirt van The Stags is wit met een blauwe pinstripe, voorop staat naast de clubnaam Stags het logo gedrukt. Dit shirt is verplicht vanaf de pupillen honkbal.

 


Broek

De broek van The Stags is geheel navy blue. Leden worden aangemoedigd in een lange honkbalbroek te spelen, dames mogen eventueel ook spelen in een korte navy blauwe broek. De navy blauwe broek is verplicht vanaf de pupillen honkbal.

 

Aanvullende kleding(voorschriften)

Riem
 Niet verplicht, als er gekozen wordt een riem te dragen dient deze navy blue te zijn.

Kousen
Kousen in de kleur navy blue, deze kousen zijn bij alle Nederlandse leveranciers van honkbalmaterialen te bestellen.

Ondershirt
Een honkbalshirt kan zonder ondershirt ongemakkelijk zitten, een ondershirt is niet verplicht maar wordt wel aanbevolen. De kleur is navy blue, korte of lange mouwen is een eigen keuze.

Schoenen
In de pupillen- en de aspirantencompetitie zijn schoenen met metalen spikes of metalen noppen verboden. (Bron: KNBSB, Reglement van Wedstrijden Wedstrijdsport Jeugd 2013)

Toque
Bij (jeugd)wedstrijden zijn jongens/heren verplicht een cup te dragen. (Bron: KNBSB, Reglement van Wedstrijden Wedstrijdsport Jeugd 2013)

BeeBall

Informeer bij de coaches naar de actuele kledingvoorschriften.

Bestellen kleding

Voor de aanschaf van kleding kunt u terecht op de website van SSK europe.

https://sskeurope.ccvshop.nl/Webwinkel-Category-5965983/Stags.html

Paskleding is beschikbaar in het clubhuis, informatie hierover bij de coach.

 

 

 

 

 

 

HSV the Stags